İzmir

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sun İzmir Valisi Toprak'ı ziyaret etti

17:59 08 Ocak 2016
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sun İzmir Valisi Toprak'ı ziyaret etti

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sun İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bir dizi temaslarda bulunmak için kente gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Guoxiang Sun ve beraberindeki heyet, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Vali Toprak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek İzmir'in ticari ilişkiler ve ulaşım noktasında gelişmiş bir kent olduğunu belirtti. 

Kentin, dışarıdaki yatırımcılarında ilgi duyduğu bir şehir olduğunu aktaran Toprak, "İzmir dıştan yatırımcıların ilgi duyduğu, bu ilgi karşısında önemli avantajların olduğu ve bu üretilenin çok kısa mesafeler içerisinde pazarlara nakledilebileceği, üretim için ileri teknoloji ve katma değerli ürünler içinde teşvikin çok yüksek noktada uygulandığı ve yatırım ikliminin avantaj sağladığı bir ildir" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Guoxiang Sun ise, kente gelmekten mutluluk duyduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu ziyaretim sadece nezaket ziyaretinden ibaret değil, çünkü birçok iş dünyasının, iş adamları belli konularda görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Görüş alışverişinde bulunduktan sonra sizle belki ilerde yapacağımız iş birliği konusunda daha somut bir program oluşturabiliriz. Hem ekonomik, hem siyasi açıdan hem de toplumsal açıdan İzmir farklı bir yere sahiptir, Türkiye’nin 3. Büyük şehridir ve İzmir’in ekonomisi, sanayisi ve turizmi gelişmiştir. Bu yüzdende tabii ikili ilişkilerimizin gelişmesi için Valiliklerle ve Belediyelerle irtibata geçmek istiyoruz. Bunun içinde belki kardeş şehri de kurabiliriz. Bu da gelişimizin önemli bir sebebidir. Sanırım iş adamları sabırsızlıkla bekliyorlardır."

Sun, İzmir'in hem kendisi hem de Çinli iş adamları için büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.