İzmir

Kısa dönem erlerin yemin töreni

14:35 15 Ocak 2016
Kısa dönem erlerin yemin töreni

İzmir İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 154 kısa dönem er, törenle yemin etti.

Temel askeri eğitimlerini tamamlayan 361. kısa dönem erler için Aliağa ENKA Spor salonunda yemin töreni düzenlendi.

Törende konuşan İzmir İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, acemilik eğitimlerini tamamlayan 154 kısa dönem erin ant içme töreni nedeniyle, askerlerin aileleriyle birlikte anlamlı ve özel bir gün yaşadıklarını belirtti.

Yemin töreninin bağımsızlık sembolü şanlı Türk Bayrağının altında yapıldığını ifade eden Koçyiğit, şöyle devam etti:

"İçeceğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesidir. Aynı zaman da kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın toprak bütünlüğümüzün laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan jandarma teşkilatının bir ferdi olarak birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalıp, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak ve her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunun ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin aynası olduğunu unutmayınız."

Konuşmaların ardından 361. kısa dönem erler adına Bilal Küçükoğlu da bir konuşma yaptı. Birliğe ilk katılan Tolga Çokdoğan'a ise Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz tarafından plaket verildi.

Konuşmaların ardından vatani görevlerini İzmir İl Jandarma Komutanlığında yapan 154 kısa dönem er, ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti. Yemin törenini, erlerin aileleri cep telefonlarıyla kaydederken, bazılarının duygulandığı görüldü.

Törene, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özkurt, askeri personel ve vatandaşlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.