İzmir

AK Parti'den terörden zarar görenler için yardım kampanyası

14:41 18 Ocak 2016
AK Parti'den terörden zarar görenler için yardım kampanyası

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, başlattıkları kampanya ile terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Silopi, Sur ve Cizre'ye çeşitli yardım malzemeleri göndermeyi planladıklarını belirtti.

Sait, AK Parti İzmir İl Başkanlığındaki basın toplantısında, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak operasyonların sürdüğü bölgelere yönelik yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Terörden bölge halkının da etkilendiğini dile getiren Sait, parti olarak Kürt vatandaşlara sahip çıktıklarını, onların yanında olduklarını göstermek istediklerini dile getirdi.

Halen 13 ilçede sokağa çıkma yasağı uygulandığını ifade eden Sait, Konya, Antalya, Gaziantep, İzmir, Ankara, İstanbul ve Kocaeli'de başlattıkları kampanyaya ilişkin şu bilgileri aktardı:

"AK Parti, Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza, Kürt vatandaşlarımıza sahip çıkıyor. Belli malzemeleri oraya göndermek adına kampanya başlattık. Özellikle battaniye, ayakkabı, ısıtıcı, çocuk bezi, mutfak malzemeleri gerekiyor. Hem belediye başkanlarımız hem ilçe başkanlarımız bu kampanyaya destek verecekler. Sivil toplum örgütlerinin de vereceği yardımları kabul edeceğiz. Sayın Başbakanımız yardımda bulunan sivil toplum örgütlerini arayıp teşekkür edecek. Silopi, Sur ve Cizre'ye İzmir'den bir ya da iki tır dolusu yardım malzemesi göndermek istiyoruz. Çarşamba ya da perşembe günü tırları yola çıkarmayı planlıyoruz. Amacımız normalleşmeye katkı sağlamak."

Sait, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultayındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine de tepki göstererek, "Bir tarafta halkın yüzde 52'sinin oyunu almış cumhurbaşkanı diğer tarafta kendi delegelerinin bile oyunu alamayan genel başkandan bahsediyoruz. Cumhurbaşkanlığı, Atatürk'ün de temsil ettiği bir makamdır. Bu hakaret, hem halka, hem Atatürk'e yapılmıştır. Bu terbiyesizce ifadeleri kınıyorum" diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise hükümetin, devletin terörle ciddi mücadele ettiğini, bu mücadelede halkın mağdur edilmemesi, yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması adına kampanya başlatıldığını bildirdi.

Yardımların AK Parti'nin 30 ilçe başkanlığı vasıtasıyla toplanıp bölgeye ulaştırılacağını dile getiren Delican, tüm sivil toplum örgütleri, odalar, meslek örgütlerinin kampanyaya destek olmasını istediklerini söyledi.

Delican, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini de eleştirerek "Cumhurbaşkanlığını rencide etmeye, cumhurbaşkanına hakaret etmeye hiçbir siyasi parti liderinin hakkı yoktur. Bunu şiddetle, esefle kınıyoruz. Cumhurbaşkanına saygılı olmak herkesin kanuni sorumluluğudur. Kasetle gelen bir genel başkanın bu kadar seviyesini aşması, Türk toplumunun yüzde 52'sine hakaret etmesi kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.