İzmir

İzmir Körfezi'nde Deniz Emniyeti Çalıştayı

16:43 18 Ocak 2016
İzmir Körfezi'nde Deniz Emniyeti Çalıştayı

İzmir Körfezi'nin deniz trafiği konusunda risk analizi ve değerlendirmesinin yapılacağı "İzmir Körfezi'nde Deniz Emniyeti Çalıştayı" başladı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir ve Aliağa liman başkanlıklarının koordinasyon ve iş birliğiyle düzenlenen çalıştay Ege Palas Oteli'nde başladı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin gözlemci olarak katıldığı çalıştayda, deniz trafiği konusunda risk analizi ve değerlendirmesi yapılacak.

İki gün sürecek İzmir Körfezi bölümünün ardından aynı otelde 21-22 Ocak'ta Aliağa bölgesi için çalıştay gerçekleştirilecek.

İzmir Körfezi'nin dip özellikleri, Yenikale Geçidi'nin dar olmasının meydana getirdiği sıkıntılar ile körfezin akıntı seviyesi hakkında katılımcılara bilgi verilen çalıştayda, su yollarındaki mevcut ve önemli tehditler de tanımlanıp bunların risk seviyeleri belirlenecek, riskleri azaltmak için alınacak önlemler değerlendirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.