İzmir

BAE'den İzmir'e direkt uçuş

11:13 20 Ocak 2016
BAE'den İzmir'e direkt uçuş

Air Arabia'nın yaz sezonunda Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) İzmir'e direkt uçuş başlatmayı planladığı bildirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) yapılan açıklamaya göre, Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın, yaz sezonunda uçuşların başlayabilmesi amacıyla İZKA koordinasyonunda hazırlanan programla İzmir'de kurum ziyaretlerinde bulundu.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban bir ilin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasını sağlamadaki en önemli faktörlerden birisinin turizm potansiyelinin artması olduğunu belirterek, bunda da en etkili unsurların başında direkt uçuşların artmasının geldiğini kaydetti. Bu çerçevede Birleşik Arap Emirliklerinden İzmir'e direkt uçuşun başlamasını çok önemsediklerini aktaran Yılmazçoban, "Bu uçuşların 2016 yazında başlaması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Direkt uçuşlarla İzmir ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında turizm ve ticaret potansiyelinde ciddi bir artış olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Air Arabia Türkiye Temsilcisi Nüket Angın da şirket olarak İzmir'i çok önemsediklerini ifade ederek, "İzmir uçuşlarını başlatabilmek amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş hakkı aldık" dedi.

Ziyaret edilen kurum temsilcileri arasında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB Ege Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hepşen ve TÜRSAB Ege Bölge Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Şube Müdürü Pınar Meriç, Ege Turizm Derneği Başkanı Özer Mumcu yer aldı.

Bu süreç içinde İzmir direkt uçuşunun tanıtımını yapmak amacıyla Birleşik Arap Emirliklerinde bir çalıştay düzenlenerek Dubai, Doha ve Şarika'daki acentelere İzmir tanıtımı yapılacak. Sonrasında Birleşik Arap Emirliklerinden gelen tur operatörü ve acentelere İzmir'de tanıtım gezisi düzenlenecek. Nisan ayında Dubai'de gerçekleşecek turizm fuarına katılım sağlanarak uçuşların etkinliğinin artırılması ve İzmir tanıtımı yapılması için çalışmalar yürütülecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.