İzmir

Foça'da sığınmacıları taşıyan teknenin batması

15:34 21 Ocak 2016
Foça'da sığınmacıları taşıyan teknenin batması

Ege Denizi'nde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin cesedi, Foça Limanına getirildi.

Aslanburnu mevkisinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmek için denize açılan, çoğunluğu Irak uyruklu olduğu belirtilen sığınmacıların bulunduğu teknenin batması sonucu ölen kişilerin cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu arada, sahil güvenlik ekiplerince kurtarılan kişilere ise Foça Limanı'nda sağlık kontrolünden sonra sonra yiyecek ve giysi dağıtıldı.

Kurtarılan sığınmacılar arasındaki Yusuf Ali (31), Irak'ın Süleymaniye kentinden bir süre önce Türkiye'ye geldiklerini, bu sabah Yunan adalarına gitmek üzere tekneyle denize açıldıklarını söyledi.

Kısa süre sonra teknenin yakıtının bittiğini anlatan Ali, "Teknemizin benzini bitti, yeniden doldurduk. Daha sonra tekne su almaya başladı, ne yaptıysak durduramadık battı. Kızım ve eşim suda boğuldu" dedi.

İsmail Hızır Ahmed (38) de teknede Irak'tan gelenlerin olduğunu ifade ederek, Yunan adalarına oradan da Avrupa'ya gitmek istediklerini belirtti.

Teknenin su almasıyla herkesin çok korktuğunu aktaran Ahmed, gözyaşları içerisinde 2 çocuğunu ve eşini kaybettiğini anlattı.

Bu arada, kurtarılanlar arasında bulunan ve organizatörlerle bağlantısı olduğu belirtilen 2 kişi, gözaltına alındı.

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmişti. 26 kişiyi kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, halen kayıp olan 12 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.