İzmir

"Tire toptancı hali kapatılacak" iddiası

14:55 22 Ocak 2016
"Tire toptancı hali kapatılacak" iddiası

Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'den, ilçede 1970 yılından beri faaliyette bulunan toptancı halinin kapatılmasının uygun görüldüğü yönünde odaya yazı gönderildiğini söyledi.

Çapkınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, odaya iletilen 5 Ocak 2016 tarihli yazıda, haldeki 6 dükkândan beşinin işletildiği dördünün aktif olarak çalıştığı ve günlük 6 tonluk işlem hacmine sahip olduğu bilgisine yer verildiğini aktardı. Söz konusu yazıda, halin kapatılmasının uygun görüldüğünü bunun için odadan görüş bildirilmesinin istendiğini ifade eden Çapkınoğlu, "Biz bunu doğru bulmuyoruz" dedi.

Halde, yedi bin 354 üreticinin yılda 240 bin ton satış gerçekleştirdiğini kaydeden Çapkınoğlu şu bilgileri verdi:

"Tire Ziraat Odası’nın tespitleriyle 2015 yılında ilçemizde 5 bin 618 üretici, 30 bin dekar alanda 90 bin ton yaş sebze, bin 261 üretici 11 bin dekar alanda 30 bin ton yaş meyve, 475 üretici de 55 bin dekar alanda toplam 120 bin ton ceviz, kestane, incir ve Antep fıstığı gibi kuru meyve üretmektedir. Binlerce üretici ve binlerce ton üretimi olan bir ilçede bulunan toptancı hal binasının kapatılması kararını veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, üreticinin üretim yollarının yapılmasında maksimum gayret gösteren bir belediyecilik anlayışıyla ters düştüğünü de üzülerek görmekteyiz. Bu kararı doğru bulmuyoruz."

Mevcut halin, çevre ilçelerdeki hallerden daha fazla işlev gördüğünü savunan Çapkınoğlu, "Halin daha iyi bir şekilde işletilmesi isteniyorsa fiziki şartların iyileştirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardık" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.