İzmir

Sığınmacılara iki kıyıdan gönüllü yardımı

14:37 25 Ocak 2016
Sığınmacılara iki kıyıdan gönüllü yardımı

Yunanistan'ın Sakız Adası ile İzmir'in Çeşme ilçesinde sığınmacılara yardım için kurulan gönüllü plaftormları, iş birliği yapmaya başladı.

Sakız Gönüllüleri Derneği Sözcüsü Pothiti Kitromilidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük bir grupla başladıkları çalışmanın ülkeler arasında yayıldığını söyledi.

Sosyal medyadaki paylaşımlar sayesinde kısa sürede birçok Avrupa ülkesinden gönüllünün desteğini aldıklarını anlatan Kitromilidi, adaya gelen sığınmacılara talepleri doğrultusunda gıda ve giyecek yardımı yaptıklarını dile getirdi.

Adadaki üç firmanın da bu kişilere gıda yardımında bulunduğunu bildiren Kitromilidi, "Bir ekibimiz geçişlerin en yoğun olduğu bölgenin güneyini sürekli devriye gezerek, sığınmacıları kontrol ediyor. Zor durumdalarsa yetkililere bildirip, ilk müdahaleyi denizde gerçekleştiriyorlar. Şu anda 50 kişi gönüllü olarak yardım ediyor" dedi.

Çeşme'de de sığınmacılara destek olmak için gönüllülerin oluşturduğu İmece İnisiyatifi'nin bulunduğunu, iki kıyıdan gönüllülerin iş birliği yaptığını ifade eden Kitromilidi, şunları kaydetti:

"Bizler ve Türkiye'de bulunan yardım kuruluşlarının tek amacı, bu insanlara yalnız olmadıklarını hissettirebilmek. Çeşme'de çalışan arkadaşlarımıza da buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizimle çalışan bazı gönüllüler, daha sonra Çeşme'ye giderek onlara da yardım ediyor. Türk arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bu geçişler olduğu sürece yardıma ihtiyacımız olacak."

Kitromilidi, Sakız'daki kampta halen bin 200'e yakın sığınmacının bulunduğunu, bunların gemilerle Atina'ya gönderildiğini belirtti.

Sığınmacıların Makedonya üzerinden Avrupa ülkelerine geçtiğini anlatan Kitromilidi, parası olanların otobüs veya trenle, olmayanların ise yürüyerek hedefledikleri noktalara ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.