İzmir

Dünya Gümrük Günü kutlamaları

11:37 26 Ocak 2016
Dünya Gümrük Günü kutlamaları

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, ekiplerinin 2015 yılında 300 olaya müdahale ederek 140 milyon liralık kaçakçılık ve usulsüzlük olayının önüne geçildiğini belirtti.

"26 Ocak Dünya Gümrük Günü" nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününün 1994 yılından bu güne Dünya Gümrük Örgütüne üye ülkelerde eş zamanlı kutlandığını belirtti.

Kutlama temasının bu yıl "dijital gümrükler" olduğunu kaydeden Kılıç, hedeflerinin tüm gümrük işlemlerini, insan unsurunu en aza indirerek kağıtsız ve dijital ortamda gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Gümrük işlemlerini en hızlı ve kolaylaştırıcı şekilde gerçekleştirirken kötü niyetli kişilerle de etkin mücadele yürütüldüğünü kaydeden Kılıç, "Teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Bünyemizde X-Ray cihazları, çay, tütün ve uyuşturucuya duyarlı özel eğitimli iki köpeğimiz, uluslararası nakliyede kullanılan uydudan Araç Takip Sistemi (ATS) gibi teknik donanımımız ve tecrübeli personelimiz var. Ekiplerimiz 2015 yılında müdahale ettiği 300 olayda 140 milyon liralık yakalama yaparak kaçakçılığa ve usulsüzlüğe geçit vermedi" diye konuştu.

Törene, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde görev yapan gemi arama ekipleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.