İzmir

İzmir Ticaret Borsası yönetiminin Ankara ziyareti

11:03 27 Ocak 2016
İzmir Ticaret Borsası yönetiminin Ankara ziyareti

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) yönetim kurulu üyelerinin bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya iki günlük ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

İzmir Ticaret Borsasından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun Ankara programı kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli'nin, Bakan Binali Yıldırım'a yaptıkları ziyarette, "Akdeniz Çanağının Yeni Barcelona'sı: İzmir" fikrinin oluşması için bakanlık desteğinin önemine işaret ettiği kaydedildi.

Kestelli'nin, Bakan Faruk Çelik'i ziyarette ise, Türkiye ekonomisi için tarımın stratejik bir sektör olduğu inançlarını dile getirerek "Ülkemizde işsizlikten enflasyona kadar pek çok önemli göstergede tarımın kritik rolü var. İzmir ve borsamız, bu sektörün Türkiye'nin itici güçlerinden biri olması için yapılması gerekenler konusunda işbirliğine sonuna kadar açık. Bu konuda üzerimize düşenleri yapmaya hazırız" görüşlerini aktardığı bildirildi.

Heyette, Kestelli'nin yanı sıra Meclis Başkanı Barış Kocagöz, yönetim kurulu başkan yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Sayman Üye Bülent Arman, yönetim kurulu üyeleri Tayfur Akın, Şeref İyiuyarlar, Bülent Uçak ve Genel Sekreter Erçin Güdücü yer aldı. Ayrıca, heyete AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Necip Kalkan da eşlik etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.