İzmir

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Pekin:

14:42 31 Ocak 2016
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Pekin:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, partilerinden bir heyetin Rusya'da yaptığı temaslar sırasında iki ülke arasındaki köprülerin tamamen atılmaması gerektiği ve iki ülkenin müttefik olması gerektiği görüşlerini dile getirdiğini bildirdi.

Partisinin il örgütü tarafından Balçova'daki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Pekin, partisinin Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde bozulan kanallarını tamir etmeye çalıştığını, bölgede barışı tesis etmek amacıyla bir heyetin Suriye, İran ve Rusya'yı ziyaret ettiğini ifade etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından Dışişleri Bakanlığına bilgi verdiklerini aktaran Pekin, "Suriye gezisinin amacı, Türkiye ile Suriye arasında bir kanal açmak, yakınlaştırmak suretiyle barışı sağlamaktı. Şu ana kadar muvaffak olduğumuzu sanmıyorum. Faydası olmadı mı? Oldu. En azından şu var, iki tarafın halkı birbirine düşman değil" dedi.

Pekin, Suriye'deki ziyaretlerinin ardından Rusya'ya gittiklerini burada da bazı yetkililerle görüştüklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz şunu söyledik, bu şekilde Türkiye'yi dışlarsanız, daha fazla karşınıza alırsanız o zaman Türkiye'yi çok daha fazla Amerika'nın ve Avrupa'nın kucağına itersiniz. Bunun yapılmaması gerektiğini, iki ülke arasındaki köprülerin tamamen atılmaması, karşılıklı çıkarlar gereği Rusya ile Türkiye'nin müttefik olması gerektiğini söyledik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.