İzmir

Ankara'daki terör saldırısı

20:02 18 Şubat 2016
Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Deniz Başçavuş Eren Ördek'in İzmir'deki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehidin Karabağlar ilçesinde yaşayan annesinin evinin bulunduğu 9125/13 sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları, apartmanın altındaki boş alanda taziyeleri kabul ederken, sokakta bir ambulansın da hazır bekletildiği görüldü.

Şehidin kayınbiraderi Önder Çelikezen, gazetecilere yaptığı açıklamada, eniştesiyle çocukluk arkadaşı olduğunu, onu bir ağabey olarak gördüğünü söyledi.

Eren Ördek'in uzun süre Gölcük ve Marmaris'te görev yaptığını, yaklaşık 4 ay önce de Ankara'ya tayini çıktığını anlatan Çelikezen, "Olayı haberlerden duyduk. Kardeşim aradı, 'Eren'e ulaşamıyorum' dedi. Sabaha kadar ulaşmaya çalıştık. Sonra haberi aldık" diye konuştu.

Önder Çelikezen, eniştesinin 4 kardeşinin olduğunu, babası vefat ettiği için kardeşlerine babalık yaptığını ifade ederek, şunları anlattı:

"Ankara'ya tayini çıktığında önce İzmir'e geldi ve banka kredisi kullanarak annesine ev aldı. Bu kadar muhteşem bir insan olamaz. İki gün önce görüntülü konuştuk telefonla. Yeğenime ders anlattı. Kardeşim olaydan önce saat 18.00 civarında telefonla görüşmüş, mesai bitiminde. 'Bir şey istiyor musunuz' diye sormuş, kardeşim de 'canının sağlığı' demiş. Onlar Ağrılı, biz Vanlı. İki çocuğu var."

Çelikezen, eniştesinin cenazesinin yarın İzmir'de toprağa verileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.