İzmir

Yabancı gazeteciler Vali Toprak'ı ziyaret etti

11:11 23 Şubat 2016
Yabancı gazeteciler Vali Toprak'ı ziyaret etti

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelen basın yayın kuruluşu temsilcileri, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Toprak, Avrupa Birliği Delegasyonu çevresinde gelen basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti.

Vali Toprak, yabancı gazetecilere kentte sığınmacı sorunundan ve Türkiye'deki terör saldırısından bahsetti.

Suriye'deki çatışmaların ve bazı ülkelerin Suriye'ye müdahalesinin bitmediği sürece, sığınmacı sorununun devam edeceğine işaret eden Toprak, İzmir'de Suriyeli sığınmacılara sağlanan eğitim ve sağlık gibi sosyal imkanları anlattı.

Toprak, bir taraftan Ege Denizi'nde düzensiz göç ile uğraşırken bir taraftan da terör olaylarını bertaraf edecek şekilde çalıştıklarını aktararak, "Fransa’da çok ciddi terör saldırıları oldu. Dünyanın Fransa’daki terör saldırılarına karşı ortak duruşu ve ortak sesini Türkiye’de Ankara’daki patlamada göremedim. İnsanlık adına bu bir testtir" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki düzensiz göçle mücadelesiyle ilgili bilgi veren Toprak, 2015'in başından bu yana yaklaşık bin 400 kaçakçının yakalandığını, bunlardan 717'sinin tutuklandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.