İzmir

Alman bakanlardan Kocaoğlu'na ziyaret

13:43 24 Şubat 2016
Alman bakanlardan Kocaoğlu'na ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sığınmacı sorununa ilişkin "Önümüzdeki süreçte, içinde birçok çatışmanın yaşandığı geri kalmış ülkelerde, tarihteki kavimler göçüne benzeyen kitlesel göçlerin yaşanabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Hessen ve Aşağı Saksonya eyaletleri içişleri bakanları ile Avrupa Birliği ülkesinden bir grup gazeteci, Kocaoğlu'nu ayrı ayrı ziyaret etti.

İzmir'in de aralarında bulunduğu kentlerin karşı karşıya bulunduğu sığınmacı sorununun ele alındığı ziyaretlerde Kocaoğlu özetle şu görüşleri ifade etti:

"Tıpkı gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi inançlardaki parçalanmalar ve radikalleşmenin temelinde de ekonomik çıkarlar yatıyor. Ben önümüzdeki süreçte, içinde birçok çatışmanın yaşandığı geri kalmış ülkelerde, tarihteki kavimler göçüne benzeyen kitlesel göçlerin yaşanabileceğini düşünüyorum. Bugün 3-4 milyon Suriyeli mülteci göçü ile karşılaşırken dünya sayısal olarak bunun çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabilir. Bunun için tedbir alınmalı. İnsanları evinden çıkmadan, yurdundan çıkmadan, yerlerinde kalabilecekleri çözümü sağlayacak tedbirlerin acilen alınması lazım."

Kocaoğlu, bu kişilerin zorunlu ihtiyaçlarının yaşadıkları yerlerde karşılanmasının önemine işaret ederek aksi halde insanlığın çok farklı bir kavimler göçüyle karşı karşıya kalabileceğini savundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.