İzmir

Paranın sahibini kamera görüntülerinden buldu

12:25 26 Şubat 2016
Paranın sahibini kamera görüntülerinden buldu

İzmir'in Dikili ilçesinde zabıta memuru olarak görev yapan Aylin Cingirt, yolda bulduğu paranın sahibini 17 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek belirledi ve parayı sahibine teslim etti.

Cingirt, Salimbey Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'ndeki evine giderken yolda bin 100 lira buldu.

Konuyu Dikili Belediyesinde birlikte çalıştığı zabıta arkadaşlarını anlatan Cingirt, paranın sahibini tespit etmek için, bölgede belediyeye ait güvenlik kamera kaydını incelemeye başladı.

Cingirt ve arkadaşları 17 saatlik görüntü kaydı incelemelerinin ardından parayı düşüren kişiyi belirleyerek, oturduğu yeri tespit etmek için mahalle muhtarlarını dolaştı. Görüşülen bir muhtarın görüntüdeki kişinin ilçe esnaflarından Fatih Tosun olduğunu söylemesi üzerine, Tosun'la iletişime geçilerek belediyeye davet edildi.

Yapılan görüşmenin ardından bin 100 lira, tutanakla Tosun'a teslim edildi. Tosun ise kaybettiği paraya yeniden kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek Dikili Belediyesi personeline teşekkür etti.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, örnek davranıştan dolayı zabıta ekibine teşekkür ederek, "Zabıta personelimiz Aylin Cingirt, insani bir refleks göstererek yolda bulduğu paranın kısa zamanda sahibine teslim edilmesini sağladı. Böyle anlamlı ve örnek davranışından dolayı kendisini kutluyorum. Ayrıca bulunan paranın sahibine teslim edilmesi için büyük özveri göstererek, çalışma gerçekleştiren tüm Zabıta Müdürlüğü çalışanlarını da kutluyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.