İzmir

Japonya'yla başlayan ihracatı 50 ülkeye yayıldı

11:58 03 Mart 2016
Japonya'yla başlayan ihracatı 50 ülkeye yayıldı

İzmir'de araç üstü ekipman ile savunma sanayisine yönelik araçlar üreten Katmerciler Araç Üstü Ekipman Şirketi, 1998 yılında Japonya ile başlayan ihracatını 50 ülkeye çıkardı.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Katmerciler Araç Üstü Ekipman Şirketini ziyaret eden Vali Mustafa Toprak, şirketin yatırımları hakkında bilgi aldı.

Katmerciler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci ile şirketin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci, Vali Toprak'a projeleri hakkında bilgi verdi.

Brifingde, 1985 yılında kurulan şirketin 30 yılı aşkın süredir tümü kalite belgeli 30'a yakın farklı ekipman üretimiyle sektörünün en geniş ürün gamına sahip olduğu, şirketin ürün yelpazesi içinde itfaiye araçları, çevre araçları, taşıma araçları, savunma sanayine yönelik araçlar, inşaat sektörüne yönelik araçlar ve özel ürünlerin tasarım ve üretiminin yer aldığı belirtildi.

- "Tesis Güvenlik Belgesi" aldı

İleri teknolojiye dayalı üretim kabiliyetiyle toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) üreten şirketin uzun yılların birikim ve deneyimiyle savunma sanayine giriş konusunda önemli adımlar attığı, Milli Savunma Bakanlığından "Tesis Güvenlik Belgesi" aldığı ve öncelikli olarak zırhlı personel taşıyıcılarıyla bu kulvarda yer almaya hazırlandığı kaydedildi.

Bu amaçla Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir fabrika kuran şirketin Ankara şubesinin de faaliyete geçtiği, araç üstü ekipman üretiminde Ford, BMC, Hyundai, Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania, Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalışıldığı ifade edildi.

- 50 ülkeye ihracat

Doğrudan ve dolaylı olarak ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayan Katmerciler AŞ'nin ilk ihracatını 1998'de Japonya'ya yaptığı şu anda ise Almanya'dan Fransa'ya kadar 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiğine işaret edilen brifingde, şirketin sektörünün en büyük ihracatçısı olduğu belirtildi. Ardından şirketin üretimlerini inceleyen Vali Toprak, Atatürk Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye'de örnek gösterilecek bir organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.