İzmir

Emekli astsubay başörtülü eşi ve kızlarının orduevine alınmadığını iddia etti

17:49 05 Mart 2016
Emekli astsubay başörtülü eşi ve kızlarının orduevine alınmadığını iddia etti

Eşi ve kızlarının başörtüsü nedeniyle İzmir'de orduevine alınmadığını iddia eden emekli astsubay, iki komutan hakkında polise şikayette bulundu.

Emekli Astsubay Fuat Uçakkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Ayşe Uçakkuş, kızları ve torunlarıyla birlikte dün Bursa’dan İzmir’e gelerek Konak Orduevi’nde konakladıklarını, sabah kahvaltı salonunun bulunduğu ana binaya girmek istedikleri sırada nöbetçi komutanın, eşi ve kızlarının başörtüsünün mevzuata uygun olmadığını iddia ederek kendilerini ana binaya sokmadığını savundu.

Komutanlara orduevinin otel kısmında kaldıklarını söyleyerek giriş kartını göstermesine rağmen içeri alınmadıklarını ifade eden Uçakkuş, görüştüğü iki astsubaya TSK yönetmeliğine göre başörtüsü kelebek olarak bilinen yöntemle bağlı olan kadınların orduevlerine girebildiğini, aynı orduevinin ek binasına sorunsuz şekilde girdiklerini, İzmir’den önce Manisa Orduevi’nde de 2 gece konakladıklarını ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını anlattığını söyledi.

Orduevindeki tabelada da bu konuda bilgilendirme bulunduğunu gösterdiğini anlatan Uçakkuş, "Görüştüğüm komutanlara suç işlediklerini söylememe rağmen içeri alınmadık. TSK yönetmeliği izin veriyor ama iki komutan resmen devlete kafa tutuyor." dedi.

Uçakkuş, orduevi girişine polisi çağırarak tutanak tutturduğunu ve Anafartalar Polis Merkezi'nde de iki astsubay hakkında keyfi ve TSK kanununa aykırı hareket ettikleri iddiasıyla şikayette bulunduklarını ifade etti.

Öte yandan Konak Orduevi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.