İzmir

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

15:19 08 Mart 2016
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Çin'de durgunluk yaşanan inşaat sektörünün önümüzdeki yıldan itibaren hareketleneceğini düşündüklerini bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 6-9 Mart'ta düzenlenen dünyanın en büyük doğal taş fuarı Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na 145 Türk firmasının katıldığını belirtti.

Çin'de inşaat sektöründe 2 yıldır süren durgunluğun 2016'da da kendini hissettirdiğini bildiren Kaya, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu durgunluğun, mevcut konutların eritilmesiyle birlikte biteceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren tekrar hareketlenme başlayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Çin'deki doğaltaş stokları da erimeye başladı. Xiamen'de işlenmiş doğal taş ürünlerine talep var. Xiamen Fuarı'na Çinli alıcıların yanında dünyanın dört bir tarafından doğal taş alıcıları geliyor. Bu yılki geçen yılki gibi fuarda işlenmiş ürün talebi çok fazla. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen Çin 2015 yılında da 727 milyon dolarlık ihracat rakamıyla en büyük ihraç pazarımız oldu."

Kaya, fuarda Türk firmalarının daha büyük bir stant alanına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Xiamen Belediye Başkan Yardımcısı Ni Chao’ya talebimizi ilettik. Talebimizin takipçisi olacağız ve 2017 yılında daha büyük bir stantta yerimizi alacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye'nin Guangzhou Başkonsolosu Batu Kesmen de konut stoklarının erimesiyle Çin'de inşaat sektöründe tekrar bir canlanma yaşanacağını, Çin pazarındaki durgunluğun Türk firmalarını caydırmaması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.