İzmir

Çeşme'den komşuya festival daveti

17:05 08 Mart 2016
Çeşme'den komşuya festival daveti

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournos'u 7-11 Nisan tarihinde yapılacak olan Alaçatı Ot Festivali'ne davet etti.

Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Feher Rum Patriği Barthelomeos'un Çeşme ziyareti sırasında tanıştığı Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournos'a Alaçatı Ot Festivali'ne katılmaları için resmi davet gönderdiklerini ifade etti.

Alaçatı Ot Festivali'nin, geleneksel kültürün gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan bir organizasyon olduğuna işaret eden Dalgıç, "New York Times Gazetesi'nde yayınlanan 52 görülecek yer arasında 14. sırada Çeşme'nin gösterilmesi ve bu yapı içerisinde endemik bitkilerin ve bu bitkilerle yapılan yemeklerin denenmesi çağrısı bizlere daha fazla görev yüklemiş oldu. Festivali, uluslararası boyuta taşımaya çalışıyoruz. Bölgemizin endemik bitkilerini tanıtmak, yemek kültürümüzü, gelenek, göreneklerimizi tanıtmak amacıyla, bu yıl da komşumuz Sakız belediye başkanını davet ettik. Programı uyarsa kendileri gelecekler. Zaten iki toplum birbirleri ile görüşen bir yapı içerisinde. Bize de ciddi katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.