İzmir

Davutoğlu-Çipras görüşmesinin ardından

14:33 09 Mart 2016
Davutoğlu-Çipras görüşmesinin ardından

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da katıldığı Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda alınan kararlarla Ege Denizi'nin barışın ve kardeşliğin denizi olacağına inandıklarını belirtti.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın İzmir Başbakanlık Ofisi’nde yaptığı ve yaklaşık 7 saat süren Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda alınan kararları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Toplantıda imzalanan Selanik ile Alsancak limanları arasındaki kardeş liman anlaşmasının, iki ülkenin dostluğunu geleceğe taşıyacak çok büyük bir adım olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Birbirinin ikizi olan, aralarında güçlü tarihi bağlar bulunan iki şehrin, liman ve denizcilikte işbirliği yapma kararı alması çok önemli. Liman kenti İzmir, artık Ege ve Akdeniz'in limanlarına kopmaz ağlarla bağlanacaktır. Yine Selanik ile İzmir arasında planlanan ve iki ülke vatandaşlarının rahatça seyahat edebileceği Ropax (araç ve yolcu taşıyan gemi) seferleri için çalışmalar hızlandı. Turizm alanında imzalanan işbirliği anlaşması da Ege kıyıları ile Yunan adaları arasındaki turizm ve ticareti canlandıracaktır."

Öztürk, 28 Mart'ta Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ile İzmir'de düzenleyecekleri Türkiye-Yunanistan Deniz Turizmi Çalıştayı ile iki ülkenin turizm hamlesine güçlü bir katkı konulacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İki liderin İzmir'de gerçekleştirdiği zirve, iki şehri yakınlaştıracağı gibi Ege'nin iki yakasını da bir araya getirecektir. İki ülkenin işbirliği sayesinde Ege Denizi, ölümlerin ve dramın değil barışın ve kardeşliğin denizi olacaktır. Bu tarihi adımı atan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.