İzmir

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:

11:56 13 Mart 2016
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, satrançta daha fazla kız sporcunun yer almasını hedeflediklerini bildirdi.

Tulay, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in Çeşme ilçesinde dün tamamlanan Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda 30 ilden 80 sporcunun mücadele ettiğini, kadın satranç sporcularının sayısını artırmak istediklerini belirtti.

Kadın sporcuların satrançta yaptığı her başarılı hamlenin Türk satrancı için gurur kaynağı olduğunu bildiren Tulay, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Satrançta kadınlar için yeni hamleler peşindeyiz. Federasyon bünyesinde kayıtlı 217 bin 832 lisanslı kadın satranç sporcusu bulunuyor. 25 bin 991 kadın sporcumuz ise satranç sporu ile aktif olarak uğraşıyor. Ülkemizi Dünya ve Avrupa şampiyonalarında, olimpiyatlarda, uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil eden çok güçlü ve kıymetli ustalarımız var. Ancak temel hedefimiz bu sayıyı artırmak, her şehirde daha fazla kız çocuğunu satranç sporunun içine taşımak. Satranç çok özel bir spor dalı. Bu sporla tanışan kızlarımızın, kadınlarımızın hayatı değişiyor. Sadece sporcu olarak değil, eğitici, antrenör, hakem olarak daha fazla sayıda kadınımızın 64 kareye elinin değmesi için uğraşıyoruz."

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda ilk 3 sırayı alan Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız ve Khayala Batur uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi temsil edecekler. 2016 yılına kadar son 11 yılda şampiyonada birinciliğe ulaşan ve Gülümser Öney'in rekorunu egale eden Betül Cemre Yıldız, bu sene ikinci olarak rekoru eline geçiremedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.