İzmir

Sakız'da Mostra karnavalı

13:47 14 Mart 2016
Sakız'da Mostra karnavalı

Yunanistan'ın Sakız adasında, korsanlara karşı verilen mücadelenin anlatıldığı "Mostra Karnavalı" renkli etkinliklerle yapıldı.

Adadaki Thimiana köyünde düzenlenen ve uzun yıllar korsanlara verilen mücadeleden doğan karnaval, korsanlarla mücadelede yer alan köylüleri temsil eden kortej geçişiyle başladı. Güncel konulara ilişkin görsellerin de yer aldığı kontejde, lastik botta sığınmacı çocukların elinden tutan melek ve zincire vurulmuş politikacıların da bulunması dikkati çekti.

Sakız Belediyesi Turizm Ofisi Müdürü Rena Pagou Damigou, karnavalın adadaki diğer köylerde düzenlenecek etkinliklerle süreceğini belirtirken, insanların yoğun iş temposundan biraz olsun uzaklaşarak keyifli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Köyün uzun yıllar önce korsanlara karşı verdiği mücadele, kostümlü kortej geçişi ve çeşitli dans gösterileriyle canlandırıldı. Bazı köylerimizde Osmanlı gelenekleri canlandırıldı ve ziyaretçilerimizle bir kez daha paylaşıldı" diye konuştu.

Renkli ve eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirten Damigou, karnavala özellikle Türkiye'den gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.