İzmir

Ankara'daki terör saldırısı

16:23 15 Mart 2016
Ankara'daki terör saldırısı

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Ankara'daki terör saldırısının ardından sosyal medyada 2 milyona yakın mesaj paylaşıldığını belirterek, bilgi kirliliğinin ve dezenformasyonun önüne geçilmesi için "Halkın hızla, doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için önceden bir medya kriz planı hazırlanmalı" önerisinde bulundu.

Atabek, yaptığı açıklamada Ankara'daki saldırının ardından sosyal medya hesabı olan herkesin saldırıya ilişkin paylaşım yaptığını, bu tür olaylarda bilgi gereksiniminin hızla arttığını ve sosyal medyanın hızlı bir haber alma aracı haline dönüştüğünü belirtti.

Bu gibi durumlarda bilgi kirliliğinin ve dezenformasyonun da arttığına dikkati çeken Atabek, şunları kaydetti:

"Halkın hızla, doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için önceden bir medya kriz planı hazırlanmalı. Nasıl afet gibi olaylarda arama, kurtarma, ilk yardım acil eylem planları bulunuyorsa, bu tarz olaylarda da acil bir medya kriz planı bulunmalı. Bu plana göre hareket edilip toplum en doğru şekilde ve en kısa sürede bilgilendirilerek dezenformasyonların da önüne geçilmeli. Yasakların bir çözüm olmadığını görüyoruz. En doğrusu, yetkililerin hızlı ve doğru bilgilendirmeye inanarak bu yönde hareket etmeleri. Şüphesiz, dezenformasyon sosyal medyada en büyük sorun ve bu sorunun tek çözümü, hızlı, doğru ve kapsamlı bilgilendirme yapmak."

Aksi halde dezenformasyon ve bilgi karmaşasının daha da yayıldığını vurgulayan Atabek, "Halkın hızlı, doğru ve kapsamlı bilgi edinme hakkına özen gösteren kamu görevlilerine duyulan saygı ve güven de artar” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.