İzmir

İzmir'de kültür sanat

09:52 24 Mart 2016
İzmir'de kültür sanat

34. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, cumartesi günü Hollandalı sokak tiyatrosu topluluğu Close-Act'in Fuar Kültürpark'taki gösterisiyle açılacak.

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü'nün Bilgesu Erenus'a takdim edileceği etkinlikte, oyunlar, 9 Nisan'a kadar kentin dört yanındaki sahnelerde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Etkinlik ile 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri ortak programında yer alan dört oyundan biri olan Avusturya'dan Karin Schafer Figuren Theater'ın sahneleyeceği "Iberia", 27-28 Mart'ta İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Piyano için yazılan eserler arasında seslendirilmesi en zor olanlar arasında gösterilen "İberia Süiti"nin piyanist Burçin Büke tarafından yorumlanması sırasında, video ve gölgeyle oluşturulan kukla gösterisi sunulacak.

Oyun, böylece ilk kez "İberia Süiti"nin orijinal piyano versiyonu çalınarak sahnelenecek.

- Diğer etkinlikler

İzmir Devlet Opera ve Balesi, bu akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) oda müziği konseri verecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Wojciech Rodek şefliği, piyanist Gülsin Onay solistliğinde yarın aynı mekanda sahne alacak.

Hülya ve Serhat Nüfusçu'nun yönetiminde sahneye konulan çocuk balesi "Uyuyan Güzel'in Perisi', 29-30 Mart'ta izlenebilir.

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Bir Garip Orhan Veli", "Kurban", "Lokomopüf" ve "Hüzzam" adlı oyunları sahneleyecek.

Kağıt Sanatçıları Derneğinin sergisi, ay sonuna kadar AASSM'de gezilebilir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.