İzmir

İzmir'de kültür sanat

10:55 31 Mart 2016
İzmir'de kültür sanat

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Ağaçlar Ayakta Ölür" adlı oyunun prömiyerini 5 Nisan Salı günü gerçekleştirecek

Alejandro Casona'nın yazdığı, Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunda, Hülya Savaş, İbrahim Raci Öksüz, Özkan Gezgi̇n, Özlem Başkaya, Hakan Özgömeç, Çağatay Özçeli̇k, Serdar Kamalıoğlu, Alev Keri̇moğlu, Özlem Kamalıoğlu, Şenay Ünsal Di̇kmen, Yasemi̇n Erol ve Pınar Uyanık rol alıyor.

Oyunda un konusu şöyle:

"İspanya’da insanlara güzel anılar hediye etmek adına kurulmuş yardım derneği vardır. İhtiyacı olanlara karşılıksız yardım etmeyi amaç edinmiş derneğe, yaşlı bir adam gelir. Uzun yıllar önce evi terk eden torunundan haber alamadıkları için üzülen büyükanneye torununun ağzından mektuplar yazmıştır. Ancak bir gün torunundan gerçek bir haber gelir, üstelik İspanya’ya ziyarete geleceğini yazmaktadır. Ne yapacağını bilemeyen büyükbaba, yardım derneğine başvurur. Büyükanneyi memnun etmek için yeni torun ve gelin, yaşlı çifti ziyarete gider. Büyükanne, hayatının en güzel günlerini yaşarken, gerçek torun aniden çıkagelir. Büyükanne gerçeği fark etse de ona sunulan oyunu, mutluluğu için sürdürmeye karar verir."

İzmir Devlet Tiyatrosu, ayrıca, "Hüzzam", "Lokomopüf" ve "Evet İstiyorum" adlı oyunları sahneleyecek.

34. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri ile 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamındaki etkinlikleri de hafta boyunca sürecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Zaide" operası, "Sihirli Dünya" çocuk müzikali ve "Lüküs Hayat" operetiyle izleyicisiyle buluşacak.

- AASSM

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Wojciech Rodek yönetiminde, kemancı Monrico Padovanni solistliğinde yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) sahne alacak.

Tenorlar Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık'ın başrollerini üstlendiği "Two Tenors" adlı müzikal, cumartesi seyirciyle buluşacak.

Fatih Erkoç ve Zafer Çebi, 6 Nisan Çarşamba günü, dünya caz standartları ile senfonik türkü düzenlemeleri seslendirecek.

İzmir Rotary Kulübünün Altın Testi Seramik Yarışması sergisi, 9 Nisan'a kadar gezilebilir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.