İzmir

Çöplüğü takımlarına isim yaptılar

11:36 05 Nisan 2016
Çöplüğü takımlarına isim yaptılar

EMRE UMURBİLİR - İzmir'in Çiğli ilçesinde "kent çöplüğü" olarak kullanılan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin etrafındaki mahallelerde oturanlar, çöplük sorununa dikkati çekmek amacıyla "Harmandalı Çöp Master" adı altında futbol takımı kurarak turnuvalara katılmaya başladı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesince 1992 yılında işletmeye alınan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin bulunduğu bölge, özellikle 2006'dan itibaren imara açılmasıyla yerleşim yeri haline dönüştü.

Günlük ortalama 4 bin 500 ton evsel çöpün atıldığı ve 300 çöp aracının geldiği tesisten çevreye yayılan kokular, çöp araçlarının verdiği rahatsızlığın yanı sıra yol açtığı ileri sürülen hastalıklar dolayısıyla mahalle halkı, tesisin bir an önce kapatılmasını istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni yer arayışları ise henüz sonuca ulaşmadı.


-Turnuvayı fırsat bildiler

Mahalle sakinleri, Çiğli Belediyesinin 40 yaş üstü için düzenlediği futbol turnuvasını, sorunlarına dikkati çekmek amacıyla fırsat bildi. İş adamı Erdal Mansuroğulları sponsorluğunda bir araya gelen mahalleli futbolcular, takımlarının adını "Harmandalı Çöp Master" koydu.

Erdal Mansuroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada çöplük nedeniyle bölgede yaşayanların ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Sorunlarını futbolla duyurmak istediklerini belirten Mansuroğulları, şöyle konuştu:

"Çiğli'de sosyal birliktelik adına yapılan nostalji turnuvasına, biz de katılmak istedik. Çöp sorununu dile getirmek, ön planda tutmak için takımın adını Harmandalı Çöp Master koyduk. Harmandalı'daki çöp sorunu, kanayan yara haline geldi. Bu artık utanç verici bir durum. Harmandalı halkı, artık çileden çıktı."

Çöplüğün bir an önce kaldırılmasını istediklerini dile getiren Mansuroğulları, "Yapılaşma, çöplüğün yakınına kadar ilerlemiş durumda. Çöplükten akan zehirler, dere yataklarıyla mahalle içlerine kadar akıyor" dedi.


- "Yıllardır çile çekiyoruz"

Ahmet Efendi Mahalle Muhtarı Ferman Kaya da yıllardır çöplüğün kapatılması için mücadele ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Gereken yerlere başvurduk ama hala kaldırılmadı. Harmandalı çöplüğü, kesinlikle bir an önce kapatılmalı. Harmandalı halkı, yıllardır bu çileyi çekiyor. Tüm yetkililere rica ediyorum, bir an önce çözüm bulunsun. Tesiste çöp limiti aşıldı. Tüm yetkililer bunun bilincinde. Günün birinde afet de oluşmaması için çöplüğün gitmesini istiyoruz. Çöplükte yangınlar da çıkıyor. Çöplükten kurtulmak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.