İzmir

Anadolu Ajansı 96 yaşında

15:29 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Anadolu Ajansı, tarafsız ve bağımsız habercilik anlayışıyla markalaşmış bir kurumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Atilla Kaya, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Milli Mücadele'nin çok zor şartlarında, Anadolu'da yürütülen büyük ve onurlu mücadeleyi dünyaya tanıtmak üzere, en doğru haber akışını sağlamak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle kurulan AA'nın, 96 yıldır Anadolu'nun sesi, nefesi, rengi olduğunu belirtti.

Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu Ajansı, tarafsız ve bağımsız habercilik anlayışıyla markalaşmış bir kurumdur. İlkeli habercilik anlayışını sürekli çağın gereklerine uygun olarak yenileyen ve marka olmayı başaran bir kurumumuz olan Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Bu vesileyle, Anadolu Ajansı'nın bütün çalışanlarını en içten dileklerimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina da yaklaşık bir asırlık habercilik tecrübesiyle Milli Mücadele'de milletin sesi olarak kurulan AA'nın, bugün olduğu gibi yarın da milletin sesi olmayı sürdüreceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, güvenilir haberin kaynağı unvanını ülkemiz sınırları dışına da taşımayı başarmıştır. Dünya üzerindeki gelişmeleri hızlı şekilde abonelerine aktaran Anadolu Ajansı, doğru, tarafsız ve sağlıklı habercilik anlayışıyla takdire şayan habercilik ortaya koymakta, insanları bilgilendirmektedir. Başarılı çalışmalarını takdirle izlediğimiz milli ajansımızın bir kez daha doğum gününü kutlar, tüm çalışanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."

- Demirci

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Anadolu Ajansı'nın yayın hayatına başlamasının 96. yıl dönümünü kutladığı mesajında, 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı'nın tarafsız ve güvenilir yayın politikası ile Türkiye ve dünyada kendisini ispatladığını ifade etti.

Türkiye ve dünyadaki son dakika gelişmelerini hızlı ve objektif haber anlayışıyla vatandaşlara ulaştırdığına işaret eden Selçuk, "Anadolu Ajansı Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurmakla beraber, Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması noktasında da önemli katkılar vermeye devam etmektedir. Basın ilkelerine sadık kalarak habercilikte yenilikler ortaya çıkaran Anadolu Ajansı gün geçtikçe de büyümeye devam etmektedir. Türkiye'nin güçlenmesine de büyük katkılar sağlayan Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına tebriklerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- Nazilli

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Alıcık, mesajında Kurtuluş Savaşı sırasında Türk milletini doğru ve tarafsız bilgilendirme amacıyla kurulan, Türkiye'de gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen AA'nın 96 yıldır doğru, tarafsız ve hızlı haberciliğin öncüsü olduğunu vurguladı.

İletişim teknolojilerinin hızlı bir şekilde geliştiği günlerde AA'nın bu gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirerek dünyanın çapında yaygınlaşan haberleşme ağıyla uluslararası alanda en önemli haber ajanslarından biri olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Alıcık, AA çalışanlarına başarılar diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.