İzmir

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

14:53 08 Nisan 2016
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

İzmir'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla Bornova ilçesindeki Işıkkent Polis Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Törene, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, emekli emniyet müdürleri, İzmir emniyetinde görevli polis müdürleri, polis memurları ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerin anısına saygı atışı yapıldı. Şehitler için lokma dağıtılan törende ayrıca Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

- "Canımızı seve seve feda etmeye hazırız"

Törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, güvenlik güçlerinin ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele ettiğini söyledi.

İstiklal Savaşı'ndaki gibi vatanını koruyacak ve kollayacak bilinçle hareket edildiğini vurgulayan Uzunkaya, vatan için canlarını seve seve feda etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Şehitlerin rehber olduğunu dile getiren Uzunkaya, "Bu ülkenin birliği, bütünlüğü için parçalanmaması için Türk polis teşkilatı ailesi, Silahlı Kuvvetleri 78 milyon vatandaşı yek vücut olarak bu vatanı İstiklal Harbi'nde olduğu gibi koruyacak, kollayacaktır. Canlarını seve seve feda edecek." şeklinde konuştu.

Uzunkaya ve beraberindekiler daha sonra şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Uzunkaya, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 18 Mart'ta şehit olan Özel Harekat Polisi Cebrail Aksöz'ün yakınlarının da aralarında bulunduğu şehit aileleriyle sohbet etti, sorunlarını not aldı.

Hatay'da 2006 yılında şehit düşen Ali Akçiçek'in polis okulunda okuyan oğlu Çağatay Akçiçek ile yakından ilgilenen Uzunkaya, "Şehitler yerlerine varislerini bırakıyor. Dolayısıyla bu vatana hizmetteki bayrak yarışı bitmemek üzere elden ele devam ediyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.