İzmir

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

21:45 10 Nisan 2016
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, terör örgütlerinin ve destekçilerinin, toplumun moralini çökertmeyi amaçlayan yalan yanlış bilgilerine, kirli propagandalarına inanılmaması, alet olunmaması, sosyal medya üzerinden taşıyıcılık yapılmaması gerektiğini belirtti.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler için bir otelde yemek düzenlendi. Yemeğe İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da katıldı.

İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya, yaptığı konuşmada, 171 yıldır tarihine nice şanlı kahramanlık destanı sığdıran ve bugün de Türkiye'nin her köşesinde gelecek nesillerin gururla okuyacakları yeni kahramanlık destanları yazan Türk Polis Teşkilatının, azim ve kararlıkla yoluna devam ettiğini söyledi.

Son aylarda bölücü terörü ve onun kalıntılarını tüm izleriyle temizlemek için yürütülen operasyonlar kapsamında verilen şehitler nedeniyle bu yıl buruk bir kutlama yaptıklarına işaret eden Uzunkaya, şehitlerin onur beratlarıyla daha övünçlü olduklarını kaydetti.

Uzunkaya, 1914'te Urla limanında işgalcilere karşı tek başına kahramanlık destanı yazan polis memuru Ali Fehmi Efendi gibi, 1919'da Konak Kemeraltı'nda işgalci Yunan askerlerine karşı yiğitçe çarpışarak 18 arkadaşıyla şehit düşen Komiser Yardımcısı Hüseyin Efendi gibi, bugün de Türkiye'nin bir başka bölgesinde, bu kez onların taşeronlarına, maşalarına, vatan hainlerine karşı Hüseyinler, Aliler, Osmanların Mehmetlerle birlikte yeni kahramanlık hikayeleri yazdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"İnsanların kendilerini güvende hissetmedikleri, iç barış ve huzurun bulunmadığı hiçbir ülkede ne demokrasiden ne insan haklarından söz edilebilir. Ülkemizde terörün de yapmak istediği budur. Daha güvenli, huzurlu bir ortamda yaşayabilmenizi sağlamak, sizleri ve geleceğimizin teminatı gençleri her türlü suç ortamından ve suçlulardan kurtarmak, can, mal emniyetinizi temin etmek için polis teşkilatımız günün 24 saatinde, tüm imkan, donanım ve kabiliyetiyle görevinin başında. İlimizde çarşı, pazar, avm, metro ile deniz ulaşım araçları dahil tüm hareketli ve canlı alanlarda, kentin giriş-çıkış noktalarında 24 saat esasına göre en üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alındığını, alınmakta olduğunu İzmirililerin bilgilerine sunmak istiyorum."

Mevcut güvenlik ortamının sürdürülebilir olmasında, suç ve ona uygun zemin hazırlayan faktörlerin bertaraf edilmesinde sadece polisiye önlemlerin yeterli olamayacağını vurgulayan Uzunkaya, toplumun ve toplumsal aktörlerin de kesintisiz duyarlıkla bu çabada aktif olarak rol alması gerektiğini dile getirdi.

Uzunkaya, "Sizlerden asgari beklentimiz ise kendi polisinize verdiğiniz desteği kesintisiz, daha güçlü devam ettirmenizdir. Lütfen çevrenizdeki her türlü olumsuzluğu, suçla ilgili her türlü emareyi anında bizle paylaşmaktan vazgeçmeyin. Terör örgütlerinin ve destekçilerinin, toplumun moralini çökertmeyi amaçlayan yalan yanlış bilgilerine, kirli propagandalarına inanmayınız, alet olmayınız, sosyal medya üzerinden taşıyıcılık yapmayınız. Bunların temel vatandaşlık görevi olduğunu unutmayınız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.