İzmir

Kutlu Doğum Haftası

14:27 14 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

İzmir'de Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Bu yıl, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "İnsanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım" sloganı ve "Hz Peygamber, Tevhid ve Vahdet" teması ile işlenen Kutlu Doğum Haftası, İzmir'de müftülük ve STK'ların işbirliğiy düzenlenen çeşitli programlarla kutlanıyor.

Kutlamaların merkezi olan Konak Meydanı'nda İnsan Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve İzmir Gıda Bankası Derneği tarafından vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri de yetişkinlere Ragıp Güzel'in "Tevhid'de Birlik, Vahdet'te Dirlik" adlı kitabını ve 40 hadisin yer aldığı kartelayı, çocuklara da üzerinde "Peygamberimi seviyorum" yazan balonları dağıttı.

Meydanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından kurulan sahnede il müftülüğü vaizleri Hz Muhammed'in hayatını anlattı. Daha sonra Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Aşk-ı Derun İlahi Grubu, tasavvuf müziği ve naat örnekleri sundu.

Etkinliklere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, meydana konulan "Kutlu Doğum Haftası Anı Defteri"ne Hz Muhammed'le ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Konak Meydanı'ndaki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 20 Nisan'a kadar sürecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.