İzmir

Turizm Haftası

21:48 15 Nisan 2016
Turizm Haftası

İzmir'in Urla ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Jandarma Kavşağı ve Cumhuriyet Meydanı arasında bando eşliğinde yapılan yürüyüşe İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, resmi kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Urla'nın tanıtımına ilişkin filmin gösteriminin ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Halk Dansları Ekibi, Üsküp yöresine ait halk danslarını sahneledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, burada yaptığı konuşmada, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, yılın 12 ayına turizm faaliyetlerini yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Vali Toprak, kentteki turistik değerleri dünyaya açmayı ve yabancı turistlere de İzmir'in güzelliklerini yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, turizmin gelişmesi için tanıtımın ciddi bütçe gerektirdiğini ifade etti.

Tanıtım çalışmalarına Hükümet, valilik, belediyeler, meslek odaları ve turizmcilerin katkı koymasını isteyen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Bizler bunu başarmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü desteği vermek durumundayız. Bu sene, belki birkaç sene daha zorlanacağız ama sıkıntıları en aza indirmek için elimizden gelen her türlü çabayı, her türlü fedakarlığı yapmak durumundayız. Pes etmek yok, havlu atmak yok, moral bozmak yok. Devamlı ileri bakacağız. Birlik ve beraberlik içinde hem turizmdeki hem de ülkemizin başındaki darboğazı aşacağız. Tek gücümüz birlik ve beraberliğimizdir."

Konuşmaların ardından katılımcılar, Urla Mini Meydan’a kurulan balık mezatını, Magalca Pazarı ve Sanat Sokağı'ndaki stantları ziyaret etti.

Vali Toprak, Büyükşehir Belediye Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, önce balık mezatına katıldıktan sonra, Malgaca Pazarı'nda keşkek kazanlarını birlikte karıştırarak, vatandaşlara keşkek ikram etti.

Turizm haftası dolayısıyla Urla Sanat Sokağı ve Cumhuriyet Meydanı'nda kadın üreteciler tarafından yerel ürünler ve el sanatları sergileri de açıldı.

Program sonunda Eski Tamirhane binasında kokteyl verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.