İzmir

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin 50. Genel Kurulu

14:06 16 Nisan 2016
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin 50. Genel Kurulu

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin rakamların, yaş meyve sebze ihracatının yükselişe geçtiğini gösterdiğini bildirdi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin 50. Genel Kurulu, birliğin konferans salonunda yapıldı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre Seyyar, buradaki konuşmasında, 2015 yılının birçok sektör için olduğu gibi yaş meyve sebze sektörü için de parlak bir yıl olmadığını belirtti.

Seyyar, özellikle ihracatın yoğun olarak yapıldığı komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle hem yaş meyve sebze sektöründe hem de meyve sebze mamulleri sektöründe ihracatın kötü bir seyir izlediğini, ancak bu yılın ilk çeyreğindeki rakamlara bakıldığında ihracatın yükselişe geçtiğini gördüklerini bildirdi.

Açıklamaya göre Seyyar, "Bu yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğini umuyorum. Bölgemiz için çok önemli ihraç ürünlerinden taze kiraz ve sofralık üzümde var olan potansiyeli büyütmek, yeni pazarlar bulmak adına Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde, Ur-Ge Projesi başvurusunda bulunduk ve Ekonomi Bakanlığından onayımızı aldık. Şimdi süratli bir şekilde katılımcı firmalarla birlikte projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 12 kategoride başarılı olan 20 ihracatçının ödüllendirildiği genel kurulda, 2016 yılı çalışma programı ve bütçesi kabul edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.