İzmir

Vatani görevini tamamlayan askerler terhis oldu

12:42 19 Nisan 2016
Vatani görevini tamamlayan askerler terhis oldu

İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında vatani görevini tamamlayan 245 asker için terhis töreni düzenlendi.

Narlıdere ilçesindeki Tuğgeneral Hüdaverdi Ersoy Kışlasında gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Bir asker tarafından terhis emri okunmasının ardından 361'inci kısa dönem ile 1995/2 tertip erlere hizmet belgeleri verildi.

İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutan Vekili Albay Kenan Yaldız, vatani görevini layıkıyla yerine getiren Mehmetçiği yolcu ettikleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

Askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olduğunu aktaran Yaldız, şunları söyledi:

"Vatan savunması görevini tarihin her döneminde başarıyla yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri, milletin yetiştirdiği kahraman Türk askeri ile ülkemizin en değerli ve en saygın kurumlarından biri olmuştur. Ülkemize yönelik iç ve dış tehditler veya saldırılar karşısında vatanın savunulması ve milli menfaatlerin korunması Türk Silahlı Kuvvetlerinin daima güçlü olmasını ve gerektiğinde her an savaşacak şekilde gücünü muhafaza etmesini zorunlu kılmaktadır." dedi.

Törende, terhis olan askerler adına konuşan İstihkam Çavuşu Ersin Gültekin, kutsal ve onurlu bir görev olan askerlik hizmetini yerine getirdiği için mutlu olduğunu ifade ederek, vatan ve bayrak için asker saflarına katılmaya daima hazır olduklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.