İzmir

İzmir'de velilerarası yemek yarışması düzenlendi

15:21 20 Nisan 2016
İzmir'de velilerarası yemek yarışması düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı tarafından yürütülen "Yemekte Denge" projesi kapsamında İzmir'deki Ömer Özkan İlkokulunda veliler arasında yemek yarışması düzenlendi.

Proje kapsamında pilot okul seçilen Ömer Özkan İlkokulu velileri tarafından evlerinde hazırlanan ana yemek, zeytinyağlı ve tatlılardan oluşan 35 çeşit yemek, İzmir Aşçılar Derneği üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

Yarışmada dereceye giren kişilere çeşitli hediyeler verilirken, değerlendirme sonrası velilerin hazırladığı yemekler katılımcılar tarafından beğeniyle yenildi.

Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, düzenledikleri etkinlikten dolayı okul idaresine teşekkür ederek, okulların yalnız eğitim yerleri değil öğrenci ve velilerinin vakitlerini geçireceği sosyal alanlar olması gerektiğini söyledi.

Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner ise yarışmanın bir ilk olması açısından önemli olduğunu ve velilerin de kaynaşması adına bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini anlattı.

Ömer Özkan İlkokulu Müdürü ise proje kapsamında öğrenciler dengeli beslenmeyi anlatmak açısından birçok proje yaptıklarını aktararak, "Velilerimizin okulu daha fazla sahiplenmelerini sağlamak, veliler arası etkileşmeyi sağlamak, veli okul ilişkisini arttırmak açısından böyle bir organizasyon planladık." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.