İzmir

Kariyer planlaması ve başarının sosyal barışa etkisi konferansı

15:45 20 Nisan 2016
Kariyer planlaması ve başarının sosyal barışa etkisi konferansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, özellikle gençlerin ülkenin ve şehitlerin kanlarının hatırına, sahip olduklarının kıymetini bilmek zorunda olduğunu söyledi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ), “Kariyer Planlaması ve Başarının Sosyal Barışa Etkisi" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Hotar, gençlerin kariyer planlama ve seçimlerinde ebeveynlerinin yönlendirmesi, maddi kazanç beklentisi gibi konuların etkili olduğunu belirtti.

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören gençlerin memnuniyet oranının yüzde 40 gibi düşük seviyede olduğunu aktaran Hotar, bu durumun öğrencilerin sosyal ve kültürel hayata katılımlarını etkilediğini vurguladı.

Hotar, üniversite öğrencilerinin üçte birinin seçtiği meslekle ilgili olarak olumlu düşündüğünü, yüzde 25’inin ise çaresizlikten, aldığı puanla açıkta kalmamak için bir bölümde okuduğunu ifade etti.

Öğrencilerin en çok seçmek istediği mesleklerin doktor, mühendis, öğretmen, polis memuru şeklinde sıralandığını bildiren Hotar, iş arayanlar ile açık işleri birbiriyle örtüştürmenin önemine dikkati çekti.

Hotar, bunun hükümet politikasının yanında üniversitelerin kendi bölgesi için oluşturacağı yapılanmayla önemli ölçüde çözülebileceğini kaydetti.

Gençlerin ülke barışının garantisi olduğunun altını çizen Hotar, bu noktadan hareketle gençlerin ve çocukluk sürecinin daha mutlu geçirilmesiyle işinde mutlu bireyler olmalarına katkı sağlayacağını, hükümet olarak üniversitelerin ve gençlerin görüş ve önerilerine daima açık olduklarını vurguladı.

"Özellikle gençler, ülkenin ve şehitlerin kanlarının hatırına, sahip olduklarının kıymetini bilmek zorunda" diyen Hotar, iktidar olarak bunu destekleyici ve güvenliği oluşturucu politikalar üretmenin önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Nükhet Hotar, kadının iş dünyasına katılımı ve kariyer olarak yükselmesi konusunda bazı sıkıntılar olduğunu, çözümü için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.