İzmir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

09:15 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toprak mesajında, dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde, dünya çocukları vesilesiyle dünyaya barış ve kardeşlik değerlerin yayıldığına dikkati çekti.

Çocukların sağlıklı, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmesinin önemini vurgulayan Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk’ün her konuda güvendiği ve Türk Milletinin yegane temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı anısına dünyanın en büyük bayramını armağan ettiği asil Türk çocukları, ecdadına layık olmak için din, vatan, millet ve istiklal kavramlarıyla yoğrulmuş aziz milletimizin saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket etmektedirler. Bu durum medeniyet yarışının tüm hızıyla devam ettiği günümüz dünyasında bizi şanslı kılan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en büyük varlığımız olarak kabul edilmektedir. Çocuklarımıza yönelik her türlü olumlu yatırımı, hizmeti ve gelişmeyi bu kapsamda değerlendiriyor ve bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Diğer taraftan, bugün bölgemiz ve gönül coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın birçok yerindeki savaşlar, işgaller, çatışmalar, şiddet ve terör eylemleri nedeniyle yaşanan acı ve ibret dolu olaylardan en fazla savunmasız durumda olan çocukların etkilendiklerini biliyor ve görüyoruz. Yaşanan bu acı olayların oluşmasında hiçbir etkisi olmayan ve sadece makus talihlerinin girdabında boğuşan masum çocukların yaşadıkları şüphesiz ki hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Çocukların karşı karşıya bulundukları bu olumsuzlukların giderildiği, herhangi bir endişeye mahal bırakmayacak biçimde hayatlarını idame edebilecekleri bir dünya temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.