İzmir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

13:04 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İzmir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, rektörler ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende, öğrenciler, protokoldekilere çiçek verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı, TBMM'nin açılış sürecine dikkati çekerek, "23 Nisan, işgal ve sömürge zincirlerinin kırılarak bağımsızlığa kavuşmamız, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşaması, dünyada sevgi, saygı, kardeşlik ve barış demektir." dedi.

Şiirlerin okunduğu ve halk oyunlarının sergilendiği törende, yaklaşık 500 öğrencinin flama ve bayraklarla sunduğu gösteri beğeni topladı.

Öte yandan, Somalili anneleri Şadiye ve Mısırlı babaları Mahir Reis ile 7 yıl önce Türkiye'ye yerleşen 6 yaşındaki Muhammed ile 4 yaşındaki kardeşi Ahmet Reis de töreni üzerlerindeki Atatürk portreli ve Türk bayraklı tişörtleri ile izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.