İzmir

"Alerjik astım 40 yaş altında başlıyor"

09:42 25 Nisan 2016
"Alerjik astım 40 yaş altında başlıyor"

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ersil Soysal, aile öyküsünde alerji ve alerjik hastalık olan bireylerin astım gelişimine daha yatkın olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, alerjinin zararsız maddelerin solunum, besin ve ilaçlarla alınmasıyla vücudun aşırı ve zararlı savunma tepkisi göstermesi sonucu oluştuğunu kaydetti.

Alerjik astımın, egzema, rinit, besin alerjileri, inek sütü alerjisi, ilaç alerjileri, ev tozu akarı alerjisi, polen alerjisi, evcil hayvan alerjisi ve küf mantarı alerjisi dikkat çekici boyutta olduğunu belirterek, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Aile öyküsünde alerji ve alerjik hastalık olan bireyler astım gelişimine daha yatkındır. Alerjik astım her yaşta görülmekle beraber, olguların yüzde 75 ila 90'ında 40 yaş altında başlar. Sigara dumanı, parfüm, irritan gazlar, hava kirliliği, polenler, mantar tozları, ev tozu akarları, besinler, hayvan deri ve tüyleri gibi alerjenler alerjik astımda etkili oluyor."

Doç. Dr. Soysal, narenciye, kabuklu deniz ürünleri, domates, çilek, yumurta, patates, sirke ve tüm hazır gıdaların alerjik hastalıklara neden olabileceğini, bu besinlerin dikkatli tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.