İzmir

Ebe hemşirenin bebeği ana rahmine geri ittiği iddiası

16:46 26 Nisan 2016
Ebe hemşirenin bebeği ana rahmine geri ittiği iddiası

Doğum için özel bir hastaneye yatan anne adayı, doğumu başlayınca, doktor olmadığı için bebeği eliyle rahime geri ittiği iddia edilen ebe hemşire ile doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ailenin avukatı Seyit Ahmet Akyüz suç duyurusu dilekçesinde, müvekkili G.G'nin 12 Şubat günü doğum sancısı başlayınca doktoru O.G.T'yi aradığını, doktorun gelmesini söylemesi üzerine eşi E.G. tarafından hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Normal doğum olarak gerçekleşen doğum sırasında bebeğin saçı ve başının görünmesine rağmen, ebe hemşire N.G'nin ilgili doktorun gelmediği gerekçesiyle doğumu başlamış olan bebeği önce eliyle iterek rahim içerisinde kalmasına neden olduğunu, ardından tampon yaparak bebeğin rahimden çıkışını engellediğini iddia eden Akyüz, şöyle konuştu:

"Annenin doktoru beklemeden doğumu yaptırmasını istemesine ve bebeğin bu şekilde zarar göreceğini söylemesine rağmen ebe hemşire anneyi tersleyerek eylemine devam etmiştir. Bebek uzunca bir süre bu şekilde kalmış ve doktorun gelmesi beklenmiştir. Dr. O.G.T, alınan ifadesinde belirttiği gibi, ameliyathaneye girdiğinde ebe hemşirenin bebeğin başını bastırarak doğumu engellediğini gördüğünü beyan etmiştir.

Doktorun gelmesiyle bebeğin başının serbest bırakıldığını ve doğumun gerçekleştiğini ancak bebeğin havasız kalmasının etkisiyle yoğun bakıma alındığını, 2,5 aydır başka bir özel hastanede yoğun bakımda tutulduğunu aktaran Akyüz, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bebeğin yoğun bakımda tutulduğu hastanenin doktorları tarafından bebeğin beyin durumunu gösterir incelemeler yapıldı. Buna göre bebeğin beyin hücreleri yüzde 95 oranında hasar gördüğü, bu nedenle bebeğin kendi başına solunumunu gerçekleştirmesinin mümkün olmadığı, ilerleyen zamanda da bebeğin hareketlerini yönlendirmesinin imkansız olduğu, bitkisel hayata girdiği, yaşam süresinin 6 ay civarında sürebileceği ve ölümünün kuvvetle muhtemel olduğu belirtilmiştir."

Şüphelilerin ifadelerinin alınması sırasında "Taksirle yaralamaya neden olmak" suçundan işlem yapıldığını aktaran Akyüz, "Doktor ve ebe hemşirenin eylemlerinin görevi ihmal ve ihmali davranışla kasten yaralama, şayet bebeğin ölümü gerçekleşir ise bu durumda ihmali davranışla kasten öldürme suçu kapsamında değerlendirilmesini ve hastane sorumlulularının da tespit edilerek haklarında işlem yapılmasını talep ederim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.