İzmir

Görevi başında hayatını kaybeden temizlik işçisine veda

10:00 28 Nisan 2016
Görevi başında hayatını kaybeden temizlik işçisine veda

Karabağlar Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışırken aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 43 yaşındaki Cüneyt Bürke, toprağa verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karabağlar'ın Hatay semtinde konteynerdeki çöpleri boşalttığı sırada bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesinin temizlik işçisi Cüneyt Bürke için ilk tören, temizlik işleri şantiyesinde yapıldı.

Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, DİSK Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, eski Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, çalışma arkadaşları ile Buca Belediyesi'nden gelen temizlik işçileri katıldı.

Törende yapılan duaların ardından bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ailedeki bir ferdi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ve acılarının sonsuz olduğunu belirtti.

Cüneyt Bürke'nin görev şehidi olduğuna dikkati çeken Selvitopu, şunları kaydetti:

"Cüneyt kardeşimiz alın teri dökerken görev şehidi oldu. Nurlar içinde yatsın. Umarım bundan sonra bu acıları yaşamayız. Karabağlar 2 yıldır çok acılar yaşadı. Her kayıp bizim için çok önemli. Umarım trafik terörü bir an önce son bulur ve bundan sonra kayıplar yaşanmaz. Cüneyt kardeşimiz ışıklar içinde yatsın."

Konuşmanın ardından Selvitopu ve DİSK Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Kara ve çalışanlar, kazanın meydana geldiği yere giderek karanfil bıraktı.

Cüneyt Bürke'nin cenazesi Eşrefpaşa Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.