İzmir

Uzlaştırmacılar sertifika aldı

12:30 28 Nisan 2016
Uzlaştırmacılar sertifika aldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) işbirliğiyle düzenlenen "uzlaştırmacı eğitim" programını tamamlayan 130 uzlaştırmacıya törenle sertifikaları verildi.

İzmir Adliyesi Konferans Salonu'ndaki törende konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, uzlaştırmanın toplumsal huzur ve barışı sağlayan bir sistem olduğunu belirterek, tarafların uzlaşma yoluna giderek mahkemelerin iş yükünün hafifletilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Şüpheli ve mağdurun kendi iradeleriyle çözüm yolu bulmasının da bu sistemin bir parçası olduğuna dikkati çeken Doğru, uzlaştırmanın taraflar ya da suçtan zarar görenlerin temel hak ve hürriyetlerine uygun olarak, menfaatlerinin korunması esası üzerine yürütüldüğünü vurguladı.

Doğru, "İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak uzlaştırmacı eğitimi programı çerçevesinde işbirliğine gitti. Eğitim programı bu yönüyle de ayrı bir özellik taşımaktadır. Emeği geçen hoca, katılımcı ve uzlaştırmacılara çok teşekkür ediyorum. Sistemin yargı teşkilatımıza faydalı olacağını umuyorum." dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan da, programın hedefine ulaştığını görmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, uzlaştırmanın sosyal yaşam içinde faydalar içerdiğine, sistemin toplumsal uzlaştırma kültürüne katkı sağladığına işaret etti.

Yapılan konuşmaların ardından uzlaştırmacı eğitim programını tamamlayan 130 uzlaştırmacıya sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.