İzmir

Yüzerek Çeşme'den Sakız Adası'na

11:24 30 Nisan 2016
Yüzerek Çeşme'den Sakız Adası'na

Açık deniz yüzücüsü Seda Kansuk, İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yüzerek geçmek için kulaç atmaya başladı.

Geçen yıl Manş Denizi'ni 18 saat yüzerek geçen açık deniz yüzücüsü Seda Kansuk, yolculuk öncesi işlemlerini tamamlamak için geldiği Çeşme Limanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 6,5-7 kilometrelik parkuru, 2,5 saatte yüzmeyi planladığını belirtti.

Kansuk, Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğa değinerek, "Çeşme ile Sakız Adası arasında daha önce yüzülmemiş. Amacım bu parkuru, açık su camiasına kazandırmak. Hava güzel görünüyor, problem yaşayacağımı zannetmiyorum." diye konuştu.

Daha sonra tekneyle Pırlanta Plajı'nın bulunduğu bölgeye giden Kansuk, burada yüzerek çıktığı kıyıda Türkiye Yüzme Federasyonundan gelen hakemin onay vermesinin ardından Sakız Adası'na doğru kendine eşlik eden tekneler eşliğinde kulaç atmaya başladı.

Uğurlayanlar arasında Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın da bulunduğu Seda Kansuk'un, Sakız Adası'nda Karfas Plajı'na çıkmayı planladığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.