İzmir

Ebe hemşirenin bebeği ana rahmine geri ittiği iddiası

17:40 02 Mayıs 2016
Ebe hemşirenin bebeği ana rahmine geri ittiği iddiası

Özel bir hastanede gerçekleştirilen doğum esnasında, ebe hemşirenin doktor olmadığı için eliyle rahime geri ittiği iddia edilen bebek, 80 gün sonra hayatını kaybetti.

Ailenin avukatı Seyit Ahmet Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir hastanede doğum esnasında yaşanan olayın ardından havasız kalması nedeniyle beyninde hasar oluşan ve 80 gündür yoğun bakım altında tutulan Burak bebeğin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Olay sonrası ebe, doktor ve hastane hakkında "kasten yaralama" suçlamasıyla işlemlerin başlatıldığını, bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine işlemlerin "kasten öldürme" suçlamasıyla yapılacağını belirten Akyüz, ilgililer hakkında ceza davasının açılmasını beklediklerini söyledi.

Akyüz, olay sonrası anne G.G. ile baba E.G'nin büyük üzüntü yaşadığını, doğumundan 80 gün sonra bebeklerini kucaklarına cansız aldıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bebeğin ailesi açısından çok daha zor bir durum. Bebek bugün 80'inci gününde vefat etti. 80 gün boyunca annenin hassasiyeti çok daha hat safhada. Bebeklerine bir kez olsun dokunamamış durumdalar. Kuvöz içerisinde yoğun bakımın ötesinde bebek tedavi görmüş, sağlığının iyiye gitmesi beklenmiş. Bu süre zarfında da ne annesi, ne babası, ne de kardeşleri çocuğa fiziki bir temasta bulunamamış. Sadece yoğun bakım ünitesinde dışarıda bebeği izlemekle yetinmek durumunda kalmışlar ta ki bugüne kadar. Bugün çocuklarını öldükten sonra ancak kucaklarına alabildiler." diye konuştu.

Bebeklerinin basit bir durum karşısında hayatını kaybetmesi nedeniyle ailenin çok kızgın olduğunu vurgulayan avukat Akyüz, maddi bir beklenti içinde olmadıklarını, başkalarının benzer bir olay yaşamasını önlemek amacıyla hukuki yollardan konunun takipçisi olduklarını dile getirdi.

Akyüz, bebeğin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin devam ettiğini, cenazesinin yarın kaldırılacağını belirtti.

İzmir'de 12 Şubat 2016 tarihinde özel bir hastanede, ebe hemşire doğum sırasında doktor yanlarında olmadığı gerekçesiyle bebeği eliyle rahime geri ittiği iddia edilmiş, olay sırasında havasız kalması nedeniyle beyninde hasar oluştuğu tespit edilen Burak bebek yoğun bakım altına alınmıştı. Aile, avukatları aracılığıyla ebe hemşire, doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.