İzmir

Şırnak'taki terör operasyonu

18:38 07 Mayıs 2016
Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan polis Ergin Şara'nın cenazesi, İzmir'de defnedildi.

Şehidin cenazesi, Ankara'da düzenlenen törenin ardından İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Beşikçioğlu Camisi'ne getirildi.

Camide bekleyen şehidin babası, çocukları ve kardeşleri cenazenin yanından bir an olsun ayrılmadı. Şehidin babasının polis beresi, ağabeyinin ise ise polis şapkası taktığı görüldü.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu tarafından kılınan cenaze namazının ardından dua edildi. Cemaatten alınan helalliğin ardından şehidin naaşı polis merasim mangasınca getirilen salavatlar içerisinde omuzlara alınarak taşındı. Bu esnada bazı özel harekat polisleriyle vatandaşlar tabutun taşınmasına yardımcı oldu.

Cenaze arabasının geçişi sırasında şehidin çocukları Fatma, Bahar, Ufuk ve ağabeyi Kazım Şara'nın yanlarındaki polislerin yardımıyla ayakta durabildikleri görüldü. Şehit Şara'nın cenazesi, Bornova ilçesindeki Işıkkent Polis Şehitliğinde toprağa verildi.

Bu arada şehidin Erzurum'daki annesi Nazlı Şara'nın oğlunun hayatını kaybettiği haberini aldıktan sonra fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Cenaze törenine şehidin ailesinin yanı sıra, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutan Orgeneral Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bazı İzmir milletvekilleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski MHP milletvekili Meral Akşener de cenaze namazı öncesinde camiye gelerek şehit yakınlarına taziyede bulunup dua etti.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve bazı siyasi parti liderlerinin de çelenk gönderdiği görüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.