İzmir

Anneler Günü

17:54 08 Mayıs 2016
Anneler Günü

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kansız, savaşsız, kavgasız bir dünya her annenin en büyük özlemi olduğunu belirterek, "Bizim de öyle. Mücadelemiz de bunun içindir. Şehitlerin olmayacağı, annelerin gözyaşının dineceği bir ülkenin inşası için mücadele ediyoruz." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Delican, Anneler Günü'nü, acısı 18 yıldır dinmeyen bir şehit annesi ile geçirdi.

Bülent Delican, 1998 yılında Şırnak'ta komando olarak görev yaparken çıkan bir çatışmada şehit düşen Yavuz Dinler’in ailesini Bornova'daki evinde ziyaret etti.

Oğlunu toprağa verdiği günden bu yana acısı dinmeyen ve rahatsızlanarak hastalıklarla mücadele eden şehit annesinin oğlu için hazırladığı odaya girdiğinde ise duygulu anlar yaşandı.

Oğlunun yatağı üzerine serili Türk bayrağı ve fotoğraflarıyla dolu duvarı ile odasını 20 yıldır özel bir alana dönüştüren aile, oğulları Yavuz ile ilgili anılarını ve fotoğraflarını paylaştı.

Annelerin doğalarından gelen gücüne ve sabrına dikkati çeken Delican, "Bir annenin dayanamayacağı tek acı, evlat acısıdır. Bir tesellidir ki bir evlat vatanı ve bayrağı için şehit düşmüştür. Saygının ve minnetin en büyüğünü hak ediyor şehit annelerimiz." diye konuştu.

Bülent Delican, her annenin kutsal olduğunu ve evladını iyilik ve güzellikleri, doğruları, vatan ve millet sevgisini öğreterek büyüttüğünü vurgulayarak, "Kansız, savaşsız, kavgasız bir dünya her annenin en büyük özlemidir. Bizim de öyle. Mücadelemiz de bunun içindir. Şehitlerin olmayacağı, annelerin gözyaşının dineceği bir ülkenin inşası için mücadele ediyoruz. Terörle mücadele için kararlılıkla çalışıyoruz. Tarifi imkansız bir yürek yangını yaşadığınıza eminim. Acınız, acımızdır. Bilin ki AK Parti hükümeti dün ve bugün toprağa vatanı için düşen tüm şehitlerimizin kanlarının hesabını soracaktır." diye konuştu.

Oğlunu toprağa verdiği günden bu yana hastanelerde olduğunu söyleyen Neriman Dinler de AK Parti yöneticilerinin kendilerini düzenli olarak ziyaret ettiğini ve destek olduğunu söyledi.

Delican'a oğlunun müzeye dönüşen odasını ve başarı belgelerini gösteren şehit annesi, kendisini evlerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ve moral bulduklarını dile getirdi.

Bülent Delican, annenin kendisine oğlunun "güneş almasın" diye üzerini kapattıkları mezar fotoğrafını göstermesi üzerine, "Yüreğiniz hala yanıyor, görüyorum. Oğlunuz üşüyecek, terleyecek, acıkacak hissini hala taşıyorsunuz. Bu ne mübarek bir hissiyattır. Şehitlik mertebesi kadar kutsal bir mertebeye yaşarken ulaşmışsınız. Cennet annelerimizin ayakları altında ve en büyük buluşmanız, şehit evladınızla olacak inşallah. Şehidimizin mezarının peyzaj düzenlemesini ben yapacağım. Çiçeklerini de ben dikeceğim. Biz büyük bir aileyiz, acımız ortak, sorunlarımız ve sorumluluklarımız ortak. Bu millet, annelerin gücü ile güçlü. Annelerimizin inançları ile ayakta. Bizler de sorumluluklarımızı biliyoruz. Her zaman yanınızdayız. Asla bundan kuşku duymayın." şeklinde konuştu.

AK Parti yöneticileri, Neriman Dinler'in sağlık sorunları ve kardeşlerin eğitim ve iş gibi meselelerini yakından takip edeceklerini de belirtti.

- CHP Milletvekili Sertel

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de Anneler Günü nedeniyle şehit annelerini evlerinde ziyaret etti.

Bayraklı Gümüşpala ve Bornova Çamdibi'nde şehit ailelerini ziyaret eden Sertel, şehit çavuş Necati Güneş'in annesi Halime Kozak, şehit teğmen Önder Sert'in annesi Ruziye Sert, şehit er Mecit Hastürk'ün annesi Refika Hastürk ve şehit er Cihat Demiröz'ün annesi Hayriye Demiröz'ü evlerinde ziyaret etti ve ellerini öptü.

Atila Sertel, "Bu vatan için canlarını veren şehitlerimizin aileleri her zaman en iyiyi hak ediyorlar. Onların yaşamları boyunca zorluk çekmemesi için verilen kanun teklifini bütün partilerin benimsemesi gerek. Analarımız evlatlarının ardından sürekli göz yaşı döküyor. Eğitim, sağlık ve diğer konularda karşılaştıkları zorluklar karşısında bir kez daha kahroluyorlar. 'Analar ağlamasın' diyenler artık bunun gereğini yapmalıdırlar. Son 8 ayda 500 şehit verdik. Neredeyse her gün bir şehit verir hale geldik. Ülkemiz bu bataklıktan çıkmalıdır. Bunu yapacak tek güç de halktır." ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri ise kendileri için buruk geçen bu günde hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.