İzmir

Zambiya heyeti İzmir'de

11:40 09 Mayıs 2016
Zambiya heyeti İzmir'de

Zambiya İskan ve Yerel İdare Bakanlığı Daimi Sekreteri Amos Malupenga, Zambiya'nın Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Bwalya Lyapa Nando ve beraberindeki heyet, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Malupenga, ziyarette yaptığı konuşmada, İzmir'in sanayileşmiş bir kent olduğunu, ülkesindeki bazı şehirlerle İzmir'i kardeş şehir yapmak istediklerini belirtti.

İkili ilişkileri geliştirme adına İzmir'de iş adamları derneği kurmayı düşündüklerini, bu sayede iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da fazla büyümesini istediklerini dile getiren Malupenga, ülkesinin Hristiyan olduğunu, İzmir'de de İncil'de zikredilen bir takım bölgelerin bulunduğuna işaret etti.

- İnanç turizmi

Ülkesinin halkının bunları bilmesi durumunda önemli bir turizm potansiyelinin ortaya çıkacağını ifade eden Malupenga, "Turizm yatırımları anlamında Türkiye'nin ilgi çekici bir ülke olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise Türkiye ile Zambiya Cumhuriyeti arasında son yıllarda ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerde büyük bir ivme yaşandığını, iki ülke arasındaki 50 milyon dolarlık ticaret hacminin artırılması gerektiğini belirtti.

İzmir'in turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Toprak, ikili ilişkileri geliştirmek adına çalışma yapacaklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Toprak ile Zambiya heyeti hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.