İzmir

İzmir'de iç mimarlar zirvesi

10:31 10 Mayıs 2016
İzmir'de iç mimarlar zirvesi

Yaşar Üniversitesi'nde "11. Ulusal İç Mimarlık Zirvesi" yapıldı.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız, Selçuk Yaşar Kampüsündeki etkinlikte zirvenin organizasyonunun öğrenciler tarafından hazırladığına dikkat çekerek, organizasyonda sektör temsilcileriyle öğrencilerin bir araya geldiğini kaydetti.

Organizasyona 33 üniversiteden 600 öğrencinin katıldığını ifade eden Sarıyıldız, "Var olanın en değerlisi insan için yaşam ortamı yaratıyorsunuz ve tasarlıyorsunuz. Binalar, kültürümüzün en kalıcı ögeleri. İnsanların ruh ve beden sağlığı için de çok önemli. Bu işleri yaparken kendi kültürünüze ve değerlerinize önem vererek yapın." diyerek öğrencilere tavsiyede bulundu.

Akademisyen, öğrenci ve sektör çalışanlarının katıldığı zirvede Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu ise tasarımı aşka benzeterek, "Aşk yoksa tasarım da yoktur. Tasarım aşkını gözlüğe benzetiyorum. Kimi bazen, kimi hep takar. İnsanın çevreye müdahale tarzıdır tasarım. Tasarım kültürü giderek gelişen ülkemizde, artık iyi tasarım tartışmasını başlatmak gerekli." diye konuştu.

Etkinlikte, katılımcılar tarafından ahşap, mukavva ve ip kullanarak tasarlanan eserler de sergilendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.