İzmir

İzmir'de "Filistin Günü" etkinliği düzenlendi

19:40 10 Mayıs 2016
İzmir'de "Filistin Günü" etkinliği düzenlendi

İzmir'de eğitim gören Filistinli öğrenciler, "Filistin Günü" etkinliği düzenledi.

Konak ilçesindeki Yurtdışı Türkler Topluluğu ve Akrabaları Topluluğu Başkanlığı (YTB) İzmir Bölge Koordinasyon Ofisi'nde gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı ve Filistin Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı.

YTB İzmir Bölge Koordinatörü Fırat Yaldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Filistin halkları arasındaki işbirliği ve dostluğun derin siyasi, tarih ve kültürel geçmişi bulunduğunu belirterek, iki halk arasında yüzyıllardır devam eden kardeşliğin her alanda geliştirilmesi için gereken çabayı gösterdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin, Filistin'e sadece akademik, ekonomik ve politik açıdan yanında olmakla kalmayıp, diplomatik olarak da uluslararası örgütlerde ve kamuoyunda desteğini sürdürdüğünü dile getiren Yaldız, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede ülkemiz, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e 2011'de yaptığı üyelik başvurusu ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 2012 yılında yapılan oylamayla 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsü kazanmasını kuvvetle desteklemiştir. Üstelik bu ilgi ve destek sadece devlet kurumları tarafından değil, sivil toplum ve düşünce kuruluşları ile araştırma merkezleri tarafından da sahiplenilmektedir."

Yaldız, Türkiye'de eğitim gören Filistinli öğrenciye YTB'nin burs verdiğini, öğrencilerin akademik ve kültürel gelişimlerinin takipçisi olduğunu ifade etti.

Programa, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Müftüsü Ramazan Muslu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Ahmet Berki Dibek, Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı Nabeel Alsarraj, İzmir Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.