İzmir

Çeşme'de TÜBİTAK Bilim Fuarı

12:09 11 Mayıs 2016
Çeşme'de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Çeşme'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği, Mehmet Akpınar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Fuarın açılışını yapan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yaptığı konuşmada, eğitimin amacının bilgi depolanan insanlar yetiştirmek olmadığını belirterek amacın sorgulayan, düşünen ve ileride toplum içerisinde fikirleri ile var olan bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Öğrencileri yarınlara hazırlamanın önemine dikkati çeken Erkayıran, "Ezbere bilgilerle değil, öğrendiklerini uygulayan ve hayata sokan sizlerle yarınlara hazırlanacağız. Bugün gerçekleştirilen etkinlik, TÜBİTAK tarafından kabul gören projelerin hayata geçmesidir. Benim için önemli olan sizlerin neler düşündüğü ve nasıl uygulamaya geçirildiğidir. Burada projeleri ile bulunan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Mehmet Akpınar Ortaokulu Müdürü Rüstem Acar ise fuarda 44 öğrencinin 39 projeyle yer aldığını belirterek, projelerin öğrencilere yeni heyecan getirdiğini, özgüvenlerini artırdığını söyledi.

Acar, "Öğrencilerin, bilime ufak da olsa büyük adımlar atarak yaklaştıklarını görüyoruz. Ülkemizin en büyük zenginliği yetişmiş, donanımlı gençlerimizdir. Türkiye olarak belki yeraltı zenginliklerimizin çok farkında değiliz ama yer üstünde yakut gibi, güneş gibi parlayan çocuklarımız var. İnşallah bu çocuklarımızı birer bilim insanı olarak görmek istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.