İzmir

İzmir polisine diş sağlığı taraması

13:51 12 Mayıs 2016
İzmir polisine diş sağlığı taraması

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan "Dişlerim Emniyette" protokolü kapsamında polislerin ağız ve diş sağlığı taraması yapılacak.

Birlik sekreterliğinden yapılan açıklamada, protokole göre Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), ayda bir kez İzmir polisinin ağız ve diş taramalarını yapacak.

- İlk kontrol Uzunkaya'ya

Proje, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Konak Meydanı'nda bulunan hizmet binasının önüne getirilen iki Gezici Diş Ünitesinde İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Özkan'ın katılımıyla başlatıldı.

Gezici Diş Ünitesinde ilk olarak İl Emniyet Müdürü Uzunkaya'nın ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Uzunkaya, yoğun tempoda çalışan emniyet mensuplarının ağız ve diş sağlığı gibi önemli bir hizmeti yerinde alacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Uzunkaya, "Diş sağlığı konusunda farkındalık yaratacak bu projeye katılımda bulunacak il genelinde 13 bin, il merkezinde ise yaklaşık 9 bin personelimiz var. Talep fazla olursa her ay bir Çarşamba değil, belki her Çarşamba diş sağlığı taramasını yürütmüş olacağız." dedi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Özkan da mesaisi olmayan bir mesleğe sahip emniyet çalışanlarının mobil hizmetle ağız ve diş sağlıklarının koruma altına alınacağına işaret etti.

Özkan, "Muayaneden sonra ise hangi memurumuzun ağzında ne çeşit bir hastalık var, hangi dişleri eksik ve ne yapmalılar, ertelenebilir bir rahatsızlıkları var mı yoksa derhal müdahale mi yapmalıyız gibi konularda arkadaşlarımızın eline matbu bir kağıt vereceğiz. Burada yazan sonuçlara göre memur arkadaşlarımızı müsait oldukları zamanlarda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize davet edip tedavilerini yapacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.